Kdo ochutná tento zázrak, se dvěma druhy krému, už nebude chtít jiný 🙂
Ingredience:
- 2,5 dl vody
- 10 dkg vej
- 25 dkg mouky
- 6 vajec
- čtvrt lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Na krém:
- 7 dl tej
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
- 8 lžic cukru
- 15 dkg vej
-
K plnění donutů:
- 2 dl tej
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 2 lžíce mouky
- 1 žloutek
- 16 dkg vej
Ozdobit:
- mandulapehely
- čokoládová poleva
- karamelová poleva
Recept pokračuje na další straně
Příprava:
Vodu smícháme se solí, cukrem a máslem a přivedeme k varu. Přidejte mouku a na mírném ohni opékejte, dokud se těsto neoddělí od stěny hrnce. Na dně se vytvoří tenký bílý film, který můžete sundat z ohně. Do horkého těsta vmícháme vajíčko a poté necháme vychladnout. Jedno po druhém vmícháme ostatní vejce spolu s práškem do pečiva, vyplatí se promíchat kuchyňským robotem, aby bylo těsto vzdušnější. Kulatý pekáč s odnímatelnými stranami vyložte pečicím papírem. Těsto naplníme do pěnového sáčku a v malé vzdálenosti od sebe mačkáme hromádky těsta. Kousky těsta se během pečení slepí. Ze zbylého těsta vytlačte na plech vyložený pečicím papírem koblihy velikosti vlašských ořechů. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Když vypneme, necháme těstoviny v troubě ještě 5 minut odpočinout. Uděláme krém. Pudinkový prášek, smícháme cukr a mléko a vaříme jako obvykle. Mléka použijeme méně, aby byl pudink hustší. Máslo rozmícháme a vmícháme do vychladlého pudinku. Vychladlý koláč opatrně rozpůlíme a naplníme krémem. Potřeme jím i vršek. Připravíme si čokoládový krém.
Recept pokračuje na další straně