Vždy na naše babičky vzpomínáme a vzpomínáme na ně, právě ony nám dělaly stále chutnější cukroví a nikdo se jich nikdy nezeptal, kolik cukru do cukroví dávají.
Babičky, které nám vařily rýžový nákyp s kapkou džemu navrchu, smažily vejce a dělaly krekry, nám nabídly suchý fazolový guláš s restovanou červenou cibulkou, tvarohem a těstovinami ze zakysané smetany a mléko na spaní. K jídlu se podával domácí tvaroh a zahradní rajčata.
Babičky, které nás ráno o zimních prázdninách budily teplým čajem a chlebem s marmeládou, zatímco vařily oběd ve sparheltenu. V největších mrazech rozdělali oheň, na dvoře byla vždy obrovská kláda.
Pokračování na další straně
Babičky, které si nikdy nestěžovaly, protože už nevěděly, co vařit. Vždy připravovali chutné pokrmy, které by jim záviděli i dnešní kuchaři. Pokud se jen zřídka stalo, že už nevěděli, co vařit, vyšli na zahradu a přinesli v zástěře zelené fazolky, mrkev, cibuli, papriku a rajčata a uvařili výbornou polévku.