Nejlepší léta mého života byla u babičky! Pamatujete si ještě, jak dobré bylo hrát si na zahradě a jíst nezralé ovoce ze stromu?

1777
Sdílejte

Nikdo se jich neptal, jestli má jídlo dostatek bílkovin, protože bylo vynikající, milovali jsme ho, byli jsme rádi, že jsme zdraví a můžeme jíst. Báječné babičky, které vždy pekly koláče a čerstvý chleba na svátky. Měli svůj recept, neměli elektrickou váhu jako my, ani robota, a přesto byl koláč, který upekli, vždy výborný.

Pokračování na další straně

Babičky, které celý den pracovaly a nikdy neměly volno, protože nebylo jiné řešení. Neměli ani volnou sobotu, ale neděle byla svatá a volná. Potom se posadili, v tu dobu přišli příbuzní na návštěvu a popovídali si a nabídli jim studené víno ze sklepa a tvarohový koláč. Nikdo neohrnoval nos, protože dort byl posypaný moučkovým cukrem a všichni si pochoutku pochvalovali. Tyto babičky neopustily vesnici, dokud nenavštívily děti nebo nešly k lékaři.

To jsou ženy, které nás vždycky braly s sebou, když šly pracovat na pole, a které s námi bojovaly, abychom se učili, abychom se vzdělávali a nemuseli okopávat. Jsou to oni, kteří nás vždy líbali s láskou a strachem. Ve své radosti nás drželi blízko, mnohokrát jsme měli pocit, že nás nikdy nepustí.

Pokračování na další straně

Kam dál?

Sedmnáctiletý mladík z Německa žije ve vlaku. Díky roční permanentce přeskakuje z jednoho spoje na druhý

Z nemocnice poslali Veroniku s bolestmi hlavy domů. Za pár hodin zemřela

Sledujte těchto pět náznaků a zjistíte před čím vás chce váš anděl strážný varovat

Opilý muž na Zlínsku vyhrožoval vystřílením dětí ve školách

Tisíce Slováků otrávil start hokejového MS : „Hanba Čechom.“ rozléhalo se areálem. Stovky lidí začaly naštvaně odcházet

Další články