Toto je nejtoxičtější ryba v našich obchodech. Bohužel, Češi ji konzumují nejvíc!

1314
Sdílejte

Držitelé rekordů, včetně Islanďanů, spotřebují 20 kg ryb ročně, Češi – pouhých 5 kg. A přestože odborníci doporučují častěji sahat po rybách, protože jsou zdrojem např. omega-3 mastné kyseliny, buďte opatrní. Některé druhy jsou mimořádně škodlivé.

1. Ryby místo masa. Stojí to za to?
Slováci trpí ve velké míře kardiovaskulárními onemocněními , které jsou také první příčinou úmrtí na Slovensku z hlediska frekvence. Za epidemií srdečních a cévních chorob stojí i nesprávná strava založená na zpracovaných potravinách a červeném mase . Odborníci proto už léta vybízejí, aby vepřové kotlety či mleté ​​maso nahradili porcí ryb a sáhli po ní alespoň dvakrát týdně.

Ryby jsou zdrojem vysoce stravitelných bílkovin, vitamínů a minerálů a zároveň obsahují unikátní nenasycené omega-3 mastné kyseliny . Množství studií naznačuje, že jsou pro naše zdraví neocenitelné. Mají kardioprotektivní účinek , normalizují krevní tlak, chrání před aterosklerózou, zmírňují záněty v těle, brání chronickým onemocněním.

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články