Jakou hodnotu krevního tlaku byste měli mít podle vašeho věku

16173
Sdílejte

Studie založená na pozorování více než 2000 seniorů, publikovaná v archivu online časopisu Internal Medicine zjistila, že vysoký krevní tlak ve skutečnosti není až takový problém, pokud nejste křehký starší člověk. Tehdy už jde opravdu o závažné riziko.

I když je váš krevní tlak dnes normální, pořád byste měli zvážit změny životního stylu, abyste zabránili jeho zvýšení v budoucnosti. V zájmu zachování zdraví celého těla byste měli chránit především zdraví svého srdce.

Rizika vysokého krevního tlaku

Abyste předešli všem dilematům: Vysoký krevní tlak představuje skutečné zdravotní riziko. Důvodem je to, že způsobuje poškození srdečních tepen a ledvin, což může vést k srdečnímu infarktu, srdeční selhání, mrtvici, selhání ledvin ak dalším mnoha závažným zdravotním problémům.

Léčba na snížení krevního tlaku je často poměrně agresivní za pomoci léků, z nichž mnohé mohou mít na váš organizmus vážné vedlejší účinky.

Užívání léků bývá dlouhodobé, nejednou celoživotní, z čehož pak proudí zisky farmaceutickým firmám i lékařům v podobě provizí. To je také důvod, proč mnozí lékaři doporučují takové drastické kroky ke snížení vysokého krevního tlaku.

Nicméně, nejnovější výzkum ukazuje, že to, co na jednoho zabírá, nefunguje pro všechny. To znamená, že léčba krevního tlaku u 50letého člověka je jiná ve srovnání s léčbou, která je vhodná pro křehkého 80letého člověka.

Kam dál?

Proč by se mělo jíst jedno jablko denně? Pomůže hubnout, zažene chuť na sladké, posílí imunitu a zbaví vás zácpy

Stačí fotka a aplikace v mobilu ukáže, jestli vám hrozí rakovina

Šest věcí, které se vám stanou, když máte málo spánku. Tloustnete, hloupnete a také je nebezpečí vzniku alzheimera

Energy drinky stejně jako cigarety až od 18 let, navrhují poslanci. Připravili změnu zákona, jež by regulovala prodej

3 jednoduché metody, které vždy pomohou rychle vyléčit mykózu na nehtech

Další články