,,SPÍCÍ PRINCEZNA” takto ji přezdívají lékaři. Její matka je zoufalá a nikdo jim neumí pomoci!

10373
Sdílejte

V tomto režimu žije rodina Metelkinových už rok. Dva týdny (a někdy i měsíc) dívku spí, aniž by na minutu otevřelo oči. Potom se náhle vzbudí. Na pár hodin se přemění na obyčejné zlomyslné dítě. Potom opět padne do říše snů.

„Tohle není kóma, ale normální spánek. Nyní prakticky žijeme na jednotce intenzivní péče. Dcerce po záchvatech stoupne teplota, oteče a zčervená její tvář, začne se třást, – matka začne plakat.

Abychom ženu odvrátili od smutných myšlenek, požádáme Alexandru o povolení – chceme se pokusit vzbudit Anyu sami. Máma se unaveně usměje a přikývne.

,,Anyuta, vzbuď se. Je čas dívat se na pohádky! Anya, rychle vstaň. Nezlob mámu,” – říkáme malé krásce, která chrápe v postýlce. Prstem ji hladíme na malé rameno, dívku však nereaguje.

Lékaři neumí určit diagnózu

Rodina Any bydlí  v jednopokojovém bytě v centru městečka  Pervouralsk . Doma mají všude fotky Any. Rodičům se podaří vyfotit dceru za těch pár hodin, kdy se dítě vzbudí.

Anyin zdravotní záznam obsahuje diagnózu „Hypersomnie neznámého původu“.  Jednoduše řečeno, lékaři připouštějí, že dítě abnormálně hodně spí, ale zatím nechápou proč.

,,Lékaři zjistili, že během spícího záchvatu se Anye prudce zpomalí tep a dýchání. Ale proč se to děje, nám nikdo nevysvětlí, – zašeptá bezmocně Alexandra.  ,,Lékaři nám přímo říkají, že nevědí, co je s Anyou! Nejprve si mysleli, že dcera má meningitidu nebo encefalitidu. Vyšetření však ukázala, že s mozkem a nervovým systémem je vše v pořádku. Potom začali typovat na problémy se srdcem, ale ukázalo se, že je zdravé. Pak proběhly desítky vyšetření včetně genetických chorob, ale všude byly výsledky negativní. Neurologové, kardiologové a genetici jsou bezmocní!”

Metelkinovi však nezoufají. Šťastné konce se totiž nevyskytují jen v pohádkách, ale také v naší drsné realitě. Anyiny rodiče věří, že se najde … ne, ne princ, ale geniální lékař, který dokáže probudit jejich „spící krásku“!

Co byste spícímu děťátku a jeho mamince vzkázali? Máte-li povzbudivá slova, napište nám komentář… Pokud vás příběh zaujal, sdílejte ho s přáteli.

 

Kam dál?

Patříte mezi ty co čůrají do veřejného bazénu? Rozhodně nejste sami

Ruku na srdce, jak často perete ručníky? Jednou za týden? Za dva? Nebo až mírně zapáchají? To je špatně

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Další články