,,SPÍCÍ PRINCEZNA” takto ji přezdívají lékaři. Její matka je zoufalá a nikdo jim neumí pomoci!

10373
Sdílejte

,,Vždy si vzpomenu na pohádku o Šípkové Růžence. I princezna tam usnula. A nikdo ji nedokázal vzbudit. Ale naše Anya si nepíchla prst na žádné vřeteno. Krmila jsem ji a najednou usnula.” říká smutně máma Alexandra.

Když se Anya druhý den neprobudila, její vystrašení rodiče okamžitě zavolali záchranku. Ale doktor, který přišel, jen pokrčil rameny:

„Dívka je v pořádku! Jen tlukot srdce je pomalý. Ale není to nemoc. Všechny vitální funkce jsou normální.” odvezli si ji ale do nemocnice.

,,Bála jsem se, že moje dcera upadla do kómatu. Ale lékaři mě uklidnili (pokud to tak můžu říct), že mé dítě jen velmi sladce a tvrdě spí,” – říká Alexandra a hladí dcerku po krátkých vlasech, která právě spí.

Po několika dnech spánku v nemocnici se Anya náhle probudila. A jako by se nic nestalo, dožadovala se pozornosti a jídla (když děťátko spí, nejí, nepije a nechodí na záchod – proto jí všechny potřeby chyběly). Lékaři ještě jednou zkontrolovali všechny testy – holčička byla zdravá. A pod rozpačitými pohledy zdravotnického personálu, který nikdy nerozluštil tajemství tak dlouhého spánku, si Anyu rodiče vzali domů.

„Zdálo se, že je všechno opět v pořádku,“ vzpomíná Alexandra,  ,,no potom jak Anya snědla svou oblíbenou kaši, usmála se na obě tváře a najednou… opět usnula.”

Následující ráno se matce opět nepodařilo Anyu vzbudit. Spala jako mrtvá.

Kam dál?

Změna na kterou se budou muset řidiči připravit. Výstražné trojúhelníky za výstražná světla

Matka s dcerou přišly o bydlení a tak již tři měsíce žijí ve fastfoodu. Pomoc od úřadů i místních obyvatel odmítají. Nouzi nepociťují

V odpadkovém koši plném nedopalků našli dva teenageři novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Školačka z Hradce snědla želé bonbony s toxickou látkou. Zkolabovala a hodinu ležela na záchodě

Žravé housenky zavíječe zimostrázového zaplavily Česko: Škůdce si lze přinést třeba i ze zahradnictví.

Další články