Zebra roláda s jemným krémem – dezert, který budete připravovat každý víkend!

5405
Sdílejte

V první části přidáme olej, lžíci ušlehaných bílků a mícháme do hladka. Do druhé části nasypeme kakaový prášek, trochu promícháme, poté do pěny přidáme lžíci bílků a znovu promícháme. Poté do každé části směsi postupně přidávejte lžíci ušlehaných bílků a ihned promíchejte. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny bílky.

Pekáč přikryjeme papírem, po celé ploše rozetřeme „bílou“ kompozici a poté pomocí cukrářského sáčku rozprostřeme kakaovou kompozici.

Pomocí běžné lžíce vytvoříme náhodný vzor a vršek vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Po upečení ihned otočíme, sejmeme pečicí papír – po sloupnutí vložíme zpět na pult a pult pevně srolujeme. Nechte takto 15-20 minut.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články