Postup
Korpus si uděláme jak zvykneme. Já když dělám v kuchyňském robotu, tak bílky neodděluji. Vyšlehám vejce s cukrem do světlé pěny, postupně přidám vodu a olej. Do pěny vmíchám mouku, kypřicí prášek a nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (33×22 cm). Pečeme na 180 °C asi 20 minut, záleží jak peče trouba. Když je korpus upečený, sundáme z něj dolů „kůrku“, aby se neoddělovala první nádivka.
Z Fanty si trochu odebereme a rozmícháme v ní pudink. Ostatní Fantu s cukrem necháme vařit a přidáme rozmíchaný pudink. Uvaříme a horké vylijeme na korpus. Rozetřeme a hned poklademe na vrch sušenky, které trochu namočíme do vody s cukrem nebo můžeme i do džusu.
Když jsme pokladli sušenky, necháme vychladnout asi 30 minut a poté dáme na 2 hodiny do chladničky.
Uvaříme si druhou nádivku. Z mléka si odebereme trochu a rozmícháme v něm kukuřičný škrob. Ostatní mléko dáme sevřít s cukrem, přilijeme rozmíchaný škrob a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme máslo.
Když se vychladila první nádivka se sušenkami, můžeme rozetřít druhou nádivku. Necháme vychladnout do druhého dne.
Héru rozpustíme a dáme do ní polámanou čokoládu. Dohladka rozmícháme aby nebyla horká a polijeme zákusek. Dáme do chladničky ztuhnout.
Kam dál?
- Tyto tvarohové sušenky peču téměř nonstop: Neuvěřitelně chutné občerstvení, hotové za pár minut !
- Neodolatelná mascarpone roláda, jednoduchá a chutná. VIDEO postup…
- Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!
- Zebra roláda s jemným krémem – dezert, který budete připravovat každý víkend!







