Osvěžující zákusek Lambada, který si zamilujete!

13789
Sdílejte

Postup
Korpus si uděláme jak zvykneme. Já když dělám v kuchyňském robotu, tak bílky neodděluji. Vyšlehám vejce s cukrem do světlé pěny, postupně přidám vodu a olej. Do pěny vmíchám mouku, kypřicí prášek a nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (33×22 cm). Pečeme na 180 °C asi 20 minut, záleží jak peče trouba. Když je korpus upečený, sundáme z něj dolů „kůrku“, aby se neoddělovala první nádivka.
Z Fanty si trochu odebereme a rozmícháme v ní pudink. Ostatní Fantu s cukrem necháme vařit a přidáme rozmíchaný pudink. Uvaříme a horké vylijeme na korpus. Rozetřeme a hned poklademe na vrch sušenky, které trochu namočíme do vody s cukrem nebo můžeme i do džusu.
Když jsme pokladli sušenky, necháme vychladnout asi 30 minut a poté dáme na 2 hodiny do chladničky.
Uvaříme si druhou nádivku. Z mléka si odebereme trochu a rozmícháme v něm kukuřičný škrob. Ostatní mléko dáme sevřít s cukrem, přilijeme rozmíchaný škrob a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme máslo.
Když se vychladila první nádivka se sušenkami, můžeme rozetřít druhou nádivku. Necháme vychladnout do druhého dne.
Héru rozpustíme a dáme do ní polámanou čokoládu. Dohladka rozmícháme aby nebyla horká a polijeme zákusek. Dáme do chladničky ztuhnout.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články