Eva Holubová měla zdravé dvojčata, milujícího muže a přesto se utápěla v alkoholu. Zachránil ji až Jan Kraus

159491
Sdílejte

Poflakovala jsem se  jen po hospodách….sem tam.Měla jsem pocit, že jsem naprosto zbytečná, vzpomínala oblíbená česká herečka.

Je jednou z největších hvězd českého filmu a divadla a na filmovém plátně by klidně mohl skončit i její životní příběh. Eva Holubová  se z chudých poměrů dostala až na samotný vrchol, ale ani to jí nezaručilo štěstí. V době, kdy se jí narodila dvojčata, měla po svém boku milujícího muže Miroslava a nabízela jí jednu pracovní nabídku za druhou, prožívala ve svém nitru peklo. Herečka zapíjela deprese, chodila opilá do práce a pod vlivem ji viděli i vlastní děti. Z toho nejhoršího ji dostal kolega a kamarád Jan Kraus , který jí řekl pravdu do očí.

Dívka z chudé rodiny

Eva Holubová se narodila v Praze do rodiny účetní a dělníka. Jak přiznala, vyrůstala ve velmi skromných poměrech. „Byli jsme velmi chudá rodina, veškeré oblečení bylo děděné, prošívané, ale já jsem toužila po oblečení ze Západu, které se u nás prodávalo převážně v Tuzexu. V období dospívání jsem si ze své chudoby udělala přednost, kradla jsem mámě prostěradla a šila z nich široké šaty,“ vzpomínala na Instagramu. I přes chudobu její rodiče dopřáli jednu věc.

Oba milovali divadlo, a tak začali malou Evu vodit na různá představení. Už na základní škole si všimla, že ani ona nemá problém vžít se do druhých a napodobovat je. „Když jsem byla na venkově, tak jsem chtěla být dojičkou, pak jsem začala chodit do školy, tak jsem chtěla být učitelkou, později popelářkou. Měla jsem pocit, že herečka to všechno může zahrát, takže může být vlastně vším,“ přiznala pro Český rozhlas. Otec z ní však herečku nechtěl – na toto povolání mu nepřišla příliš hezká.

Na světě zůstala sama

„Otec patřil k těm rodičům, kteří vždy říkali – ty to nedokážeš, to se ti nepodaří,“ vzpomínala Eva. Právě s tátou nakonec zůstala sama. Maminka ji opustila velmi náhle.

„Měla jsem tehdy v březnu slavit 25 let a ona v květnu 52. Přišlo to rychle, buch buch, hypertenze, šla nakoupit a už ji vezli. Nevrátila se domů a my jsme ji hledali po nemocnicích. Našli jsme ji hned v první,“ napsala Eva, která přiznala, že byla velmi mladá, když na světě zůstala úplně sama. „Oba rodiče mi zemřeli, když jsem byla mladá, neměla jsem ještě svou vlastní rodinu, žila jsem na světě sama,“ vzpomínala na těžké období svého života, které utápěla v alkoholu.

Setkali se na dně

Velká rána přišla, když jí bylo 19 let a potratila. Chtěla si sáhnout na život, ale nakonec byla po maturitě učitelkou v mateřské školce i sanitářkou v ústavu. „Rok jsem se flákala po hospodách, odnikud nikam. Měla jsem pocit, že jsem naprosto zbytečná,“ popisovala své rozpoložení.

Kam dál?

Matka zastřelené studentky na filozofické fakultě vyčetla ministru vnitra Vítu Rakušanovi nedostatek empatie : „Necítím z vás úctu a respekt.“

Na utajený pohřeb Josefa Laufera přišli jen úzká rodina a nejbližší přátelé : Zdeňka Trošku ovládly emoce, na konci zazněl potlesk

Soukup přijel pro dceru i s advokátkou, odjel bez ní. „Róza už je dva dny nemocná. „Dorazil s teploměrem, nepromluvil, jen Róze změřil teplotu a celé si to natáčel,“

Agáta Hanychová bude mít dvojčata. Z ruky jí to vyvěštil zpěvák Jan Bendig

Česko přispívá na sbírku rodině navigátorky rallye Krejčíkové. Rodina věnovala většinu svých financí na závodění a nemají peníze ani na pohřeb

Další články