Postup přípravy:
1. Připravíme si těsto. Vezmeme misku a dáme do ní mouku, změklou heru a zakysanou smetanu a rukama vypracujeme hladké těsto. Necháme alespoň hodinu v chladničce odpočinout, poté dáme na pomoučněné (hladkou moukou) desku, vyválíme placku a vykrájíme například sklenicí.
2. Rozmícháme vajíčko s pepřem. Koření dejte podle své chuti. Na vykrojené kolečko dáme klobásku a opět potřeme ochuceným vajíčkem. Položíme na to druhé kolečko, potřít opět vejcem a nakonec posypat sýrem.
3. Upečeme dozlatova.
Kam dál?
- Ty nejjemnější rohlíčky z kefíru: Těsto je tak jemné, že neztvrdne několik dní !
- Fantastické koblihy s čokoládou a šlehačkou: Všichni se budou olizovat až za ušima !
- Moravské zelňáky na plechu. Prastarý recept ze zelí, lepší jak bramboráky ! Stačí 1 hlávka zelí, 3 vejce a uzené maso
- Opět jsem se přesvědčila že čím jednodušší, tím chutnější: rychlá snídaně nebo občerstvení