Rychlé, masové karbanátky na plechu. Zapomeňte na dlouhé stání u sporáku!

9267
Sdílejte

Postup:
  1. Umyjte a nakrájejte zelí nadrobno. Vložte ji do mísy, zalijte vařící vodou a nechte 10 minut odstát. Nechte okapat. Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. K mletému masu postupně přidejte všechny přísady – cibuli, zelí a brambory, přičemž z nich vymačkejte co nejvíce šťávy, aby nebyly mokré. Přidáme sůl, pepř, případné další koření podle chuti, smetanu, vejce a důkladně promícháme.
  2. Vytvarujeme masové kuličky libovolného tvaru a velikosti. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a kuličky ukládáme vedle sebe. Nakonec je potřete zakysanou smetanou nebo rajčatovou omáčkou, aby měli krásnější barvu a ještě lepší chuť.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Hotovo.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články