Rychlé, masové karbanátky na plechu. Zapomeňte na dlouhé stání u sporáku!

9080
Sdílejte

Postup:
  1. Umyjte a nakrájejte zelí nadrobno. Vložte ji do mísy, zalijte vařící vodou a nechte 10 minut odstát. Nechte okapat. Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno. K mletému masu postupně přidejte všechny přísady – cibuli, zelí a brambory, přičemž z nich vymačkejte co nejvíce šťávy, aby nebyly mokré. Přidáme sůl, pepř, případné další koření podle chuti, smetanu, vejce a důkladně promícháme.
  2. Vytvarujeme masové kuličky libovolného tvaru a velikosti. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a kuličky ukládáme vedle sebe. Nakonec je potřete zakysanou smetanou nebo rajčatovou omáčkou, aby měli krásnější barvu a ještě lepší chuť.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Hotovo.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články