Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

11163
Sdílejte

Dalo by se říct, že potravinové alergie jsou poměrně moderní záležitostí, která se objevuje až v posledních desetiletích.

Co může být příčinou toho, že lidé jsou na jídlo citlivější než dřív? Vysvětlení je poměrně jednoduché. Naši praprarodiče totiž obvykle jedli pouze sezónní pokrmy, které si vypěstovali bez chemie, neobsahovaly žádné konzervační látky a byly samozřejmě čerstvé.

Naši předci zpracovali všechno

Maso z čerstvě zabitých zvířat z vlastního chovu a čerstvá zelenina či ovoce dodávaly tělu našich předků mnohem více živin, než dnes získáme z potravin ze supermarketu. Na druhou stranu dřív lidé nekonzumovali jídlo v nadměrném množství, ale neomezovali se dietami ani počítáním kalorií. Jedli to, co bylo k dispozici, a kvůli tvrdé práci energetický výdej daleko převýšil jejich příjem.

Kam dál?

Jak na cestování letadlem? Jak se obléct ? Proč nenosit legíny, nezouvat se a kam si sedat při turbulencích

Proč Poláci staví 200 tisíc bytů ročně a Češi jen 30 tisíc? Experti navrhují řešení pro dostupnější bydlení

Cesta na vlastní svatbu skončila neštěstím. Muž havaroval a na místě zemřel, bylo mu teprve 45

Dvě lekce, které se musíte naučit pro úspěšné manželství: Jak vytvořit pevný a šťastný vztah

Rodina malé Madlenky dostala další pozitivní zprávy : Máme „nouzového dárce“, hledání ale nekončí, říká lékařka

Další články