Proč vznikají potravinové alergie? Vědci mají jasno

11343
Sdílejte

Dalo by se říct, že potravinové alergie jsou poměrně moderní záležitostí, která se objevuje až v posledních desetiletích.

Co může být příčinou toho, že lidé jsou na jídlo citlivější než dřív? Vysvětlení je poměrně jednoduché. Naši praprarodiče totiž obvykle jedli pouze sezónní pokrmy, které si vypěstovali bez chemie, neobsahovaly žádné konzervační látky a byly samozřejmě čerstvé.

Naši předci zpracovali všechno

Maso z čerstvě zabitých zvířat z vlastního chovu a čerstvá zelenina či ovoce dodávaly tělu našich předků mnohem více živin, než dnes získáme z potravin ze supermarketu. Na druhou stranu dřív lidé nekonzumovali jídlo v nadměrném množství, ale neomezovali se dietami ani počítáním kalorií. Jedli to, co bylo k dispozici, a kvůli tvrdé práci energetický výdej daleko převýšil jejich příjem.

Kam dál?

Podle vědců dokáže lidské tělo vnímat příchod smrti díky čichu. Nos dobře ví, kdy se blíží konec

Otřesného chování se na dovolené : Čech v Egyptě vyryl jméno „Láďa“ do krunýře želvy. Vrchol krutosti, zuří lidé

Tragické úmrtí českého chlapce v Německu: Policie již zná výsledky pitvy. Roli hrál poslední vlak

10 běžných věcí, které nosí smůlu. Dávejte pozor na sůl, suvenýry z cest i divné dárky. Máte je doma i vy!

Průzkum ukázal, že muži v seznamkách míří příliš vysoko. Jsou nároční a proto zůstávají sami

Další články