Postup:
- Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. Během míchání pomalu přidáváme mléko a olej.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh. V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a mixérem dobře zamícháme do žloutek.
- Ručně lehce zamícháme sníh a těsto vylijeme na vymazaný a hl. moukou vysypaný plech.
- Pečeme při 180st. cca 20-25min. Necháme vychladnout.
- Tvaroh vyšleháme s oběma cukrem a přidáme tekutou smetanu, tolik aby tvaroh nebyl řídký, a ztužovač šlehačky.
- Tvarohový krém natřeme na vychladlé těsto a necháme ztuhnout cca 30min v chladničce.
- Čokoládu si rozpustíme ve šlehačkové smetaně, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout tak, aby poleva zůstala tekutá a poté ji nalijeme na tvarohovou náplň.
- Necháme ztuhnout a odležet v chladničce, nejlépe přes noc.
- Krájíme zoubkovaným nožem namočeným v horké vodě.
DOBROU CHUŤ! 👌😋
Další články