Zjistilo se, co vidíme v okamžiku naší smrti: Zveřejnili výsledky úžasného výzkumu

4990
Sdílejte

Lidstvo se po staletí zabývá tím, co prožíváme v momentě své smrti. Zdá se, že nyní máme konečně odpověď na tuto otázku.

Už jsme slyšeli množství různých teorií: někteří říkají, že vidíme světlo na konci tunelu, jiní věří, že se nám před očima odehrává film našeho života, ale jsou i tací, kteří věří, že se nic neděje, naše vědomí prostě přestane existovat. BBC informovala o průlomovém objevu, který se jinak stal naprostou náhodou. Vědci chtěli prozkoumat mozkové vlny 87letého epileptického pacienta, když pacient nečekaně dostal infarkt a zemřel. Během případu mu však přístroje nepřetržitě monitorovaly mozkové funkce a při vyhodnocování výsledků vyšetření byli fascinováni.

V kritických 30 sekundách před a po smrti mužovy mozkové vlny sledovaly vzorec, jako kdyby snil nebo přemýšlel o různých vzpomínkách. To může naznačovat, že pacient si v posledních chvílích svého života na zemi vzpomněl na nejdůležitější momenty své existence. Ukázalo se, že jde o úplně první záznam umírajícího mozku.

Kam dál?

Po útoku dvou pitbulů zemřelo na jihu Itálie patnáctiměsíční dítě

Evropský parlament schválil novou směrnici, která ukládá výrobcům povinnost opravovat spotřebiče i po uplynutí zákonné záruční doby

Hrůzný případ odhalili strážníci v zahradní chatce v Hluboké nad Vltavou na jihu Čech. Tři zanedbané děti 5, 7 a 8 let měly hlad a myly se v potoce

Další neštěstí u propasti Macocha : Dozorce věznice se zastřelil a skočil dolů

Jaký je současný život Ivy a Mariana Melišových po Výměně manželek. Věkový rozdíl 27 let není znát, rodina se rozrůstá

Další články