Pracovní postup:
1. Polovinu mandlí zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli namočené. Přemneme je mezi prsty a zbavíme slupky.
2. Potom nameleme oloupané mandle i ty se slupkou na jemno.
3. Do mísy prosejeme mouku, přidáme pomleté mandle, 15 g fruktózy, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek a máslo. Zpracujeme těsto a uložíme ho do chladničky na 1 hodinu odležet.
4. Z těsta vyválíme tenké válečky, ze kterých odkrajujeme kousky a tvarujeme rohlíčky. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut.
5. Fruktózu na obalení rozmixujeme na jemno a promícháme ji s dření z poloviny vanilkového lusku.
6. Upečené rohlíčky necháme mírně vychladnout a poté je obalíme v ochucené fruktóze.
Kam dál?
- Jen 2 vejce a 3 brambory vám stačí na základ tohoto vynikajícího jídla: Náplň si můžete obměňovat vždy podle chuti !
- Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !
- Tajemství cukráře na dokonalý Pařížský krém : Zaručeně se vám vydaří !
- Mini Pavlovka se šlehačkou – skvost mezi zákusky: Korpusy vydrží v chladničce celé dny, tento dezert nemá konkurenci !