Postup:
1. Vlašské oříšky, cukr, vejce, kakao a žloutek utřeme do jednotné hmoty, ze které oddělujeme menší kousky a vytváříme kuličky velikosti vlašského oříšku.
2. Ukládáme je na papírem vyložený pečící plech a jemně je přitiskneme, abychom vytvořili prostor na krém.
3. Mixérem vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou do pěny, přidáme mouku a vařečkou promícháme. Krém dáme do cukrářského sáčku a navrstvíme na každou kuličku.
4. Takto připravené knoflíky vložíme do předem vyhřáté trouby a sušíme cca jednu hodinu (záleží na velikosti) při teplotě 60 stupňů.
Vrch ozdobíme celou polovinou oříšku (pokud nemáte, posekejte oříšky, také to vypadá super).
Kam dál?
- 8 tipů na báječné polévky, které budete mít hotové do půl hodiny
- Tvarohový koláč „Tří chutí“ Bez těsta. Peču už třetí plech a nemůžem se dojíst – jednoduchý a fantastický recept !
- Jednoduchý jablečný koláč s kefírem: Je tak jemný, voňavý a lahodný !
- Ledová hora : Delikátní dezert bez pečení, expresně rychlý!