Nápoj dlouhověkosti nebo třetího tisíciletí. Je to nápoj, který je nesmírně prospěšný pro lidský organismus. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, čtěte dále…

3705
Sdílejte

Jak pěstovat Tibi krystaly
1. Vodní kefír nepotřebuje k životu příliš. Stačí mu jen převařená nebo odstátá voda, cukr a přírodně sušené ovoce – tzn. ovoce, u kterého nebyly ke konzervaci použity siřičitany nebo jiná škodlivá éčka. Do vychladlé převařené nebo odstáté vody (kvůli možné přítomnosti chlóru) nasypeme cukr a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Přidáme sušené ovoce a Tibi krystaly. Zamícháme a překryjeme čistou textilií, kterou nejlépe přichytíme gumičkou. Nádobu položíme na světlé místo.

Článek pokračuje na další straně

2. Při běžné pokojové teplotě (20-22 °C) trvá výroba nápoje asi 2-3 dny, při letních vedrech stačí krystalem pro práci i 24 hodin. Hotový nápoj jednoduše slijeme, k Tibi krystalům přidáme další vodu s míchanou s cukrem a opět je necháme pracovat. Jednou týdně krystaly propláchneme ve studené vodě a vložíme novou dávku sušeného ovoce (to staré vyhodíme). Snažíme se vyhnout používání kovových předmětů, protože kov Tibi krystaly zabíjí (ale krátké zamíchání běžnou lžící ve sklenici nevadí).
3. Hotový nápoj můžeme ihned vypít nebo jej uložit na 2-3 dny dp chladničky do uzavíratelné nádoby. Po 24 hodinách v chladu se stane příjemně perlivým díky doznívajícím kvasným procesům. Hotový nápoj můžeme pít jen tak, nebo jej smíchat například s džusem nebo čajem.
4. Při výrobě vodního kefíru z Tibi krystalů lze různě experimentovat. Obyčejnou vodu lze nahradit zeleným nebo černým čajem a do nálevu přidat různá koření (hřebíček, anýz a další). Výsledná chuť nápoje závisí také na použitém cukru a ovoci.

Kam dál?

Otoky nohou u žen: Proč vznikají a jak si pomoci přírodně

Čas lipových květů je v plném proudu: Natrhejte si elixír zdraví a vyrobte si sirup nebo bonbony proti kašli

Škytavka při jídle a barva moči prozradí jestli pijete dost vody. A pozor, vodou se lze i otrávit!

Melouny jsou oblíbenou letní pochoutkou, ale také patří k nejčastějším původcům salmonelózy. Problémy začínají při rozkrojení

Sbírejte, dokud kvete! Žlutý zázrak, který léčí i chutná

Další články