3 základní tajemství plněného zelí, které mnohé ženy v domácnosti neznají !

9934
Sdílejte

Toto je recept, který mým hostům nejvíc chutná a pokud ho vařím na speciální příležitost, nic nevynechám.

Recept pokračuje na další straně

Ingredience:
1 kg kysaného zelí
8 listů kysaného zelí nebo sladkého zelí (vnější velké listy)
80 dkg mletého vepřového masa (stehno nebo plec)
1 dl rýže (pokud nemáte odměrku: cca 1/3 šálku)
20 dkg syrového uzeného masa (např. žebírka)
10 dkg uzené slaniny
10 dkg uzené paprikové klobásy
1 vejce
1 hlava cibule
1-2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 štiplavou červenou papriku
2 lžičky. sladká paprika
2 dl zakysané smetany
Koření: sůl, pepř, petržel nebo kopr

Postup:
Druhé tajemství přípravy dokonalého plněného zelí spočívá v přípravě. Stačí, když si den předtím najdete trochu času a nebudete litovat!
1. Uzené maso namočte noc předtím. Druhý den ho napůl uvařte a nechte vychladnout ve šťávě.
2. Pokud ji připravujete z listů sladkého zelí, uvařte je, aby listy změkly a daly se zabalit (je to jednodušší, pokud si koupíte nakládané listy, ale o něco dražší). Pokud je zelí velmi kyselé, trochu jej omyjte.
3. Rýži uvařte v páře – potřebujete dvakrát více vody.

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články