Maminčin recept na neuvěřitelně lahodný koláč „Opilá třešeň“! Úplně se rozplývá na jazyku…

17430
Sdílejte

Máslo utřeme do pěny, postupně přidáme nutellu a mícháme do krémova. Nakonec přidáme scezené třešně a jemně promícháme.

Krém:
Želatinu smícháme s 60 ml studené vody, necháme 10 minut odstát. Postupně zahříváme, až se želatinu rozpustí. Nesmí vřít. Necháme zchladnout.

Studenou smetanu a moučkový cukr vyšleháme na tuhou šlehačku. Ochlazenou, tekutou želatinu pomalu zašleháme do tuhé šlehačky.

Ve 200 ml teplé vody rozpustíme lžíci cukru a smícháme s 125 ml rumu ve kterém byly namočené třešně.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články