Udělejte vítr ve špajzu a spotřebujte broskvový kompot, který už tam stojí věky. Výsledkem bude jednoduchý a prudce návykový koláč, díky kterému už se u vás konzerva broskví nikdy dlouho neohřeje.
Ingredience:
5 velkých vajec
2/3 šálku cukru (150 g)
špetka soli (3 g)
1 a 1/4 šálku polohrubé mouky (180 g)
2 polévkové lžíce bramborové mouky (50 g)
5 polévkových lžic oleje (50 g)
1 šálek převařené, teplé vody
2 ploché lžičky cukru
1/2 citrónové šťávy
Krém:
6 kusů polovin broskví
6 čajových lžiček želatiny (30 g)
300 g přírodního řeckého jogurtu
5 polévkových lžic cukru (50 g)
vanilkový cukr
300 ml šumivého vína
500 g smetany 30%
Recept pokračuje na další straně
Želé:
1 broskvové želé
2 sklenice vroucí vody
2 plechovky nakrájených broskví (mínus 6 rozmixovaných na začátku)
Postup si můžete prohlédnout v přiloženém videu:
zdroj : babickinerady.sk