Maminčin recept na neuvěřitelně lahodný koláč „Opilá třešeň“! Úplně se rozplývá na jazyku…

17425
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

Postup:
Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Bílka vyšleháme na tuhý sníh, přidáme cukr, promícháme, po jednom přidáme žloutky a mícháme. Opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na plechu na pečícím papíře při 170°C asi 25-30 minut. Necháme vychladnout. Odstraníme pečící papír a ostřím nožem odřízneme vrchní kůrku z plátu.

Krém s Nutellou a třešněmi:

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články