Višňová sklenice s kakaovým korpusem a likérovým krémem

2563
Sdílejte

3. Těsto pak rozetřeme na menší plech (33 x 22 cm), který jsme vystlali pečícím papírem a korpus upečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba asi 10 až 12 minut . Upečený korpus vyklopíme na mřížku, opatrně stáhneme papír a necháme úplně vychladnout.

4. Omáčka: vypeckované višně dáme do rendlíku spolu s cukrem a citrónovou šťávou, vše přivedeme k varu, povaříme na mírném plameni asi 10 minut, odstavíme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Necháme vychladnout.

5. Krém: mascarpone vyšleháme s cukrem vaječným likérem. Přilijeme dobře vychlazenou smetanu a vyšleháme do pevnějšího krému.

6. Vyskládání: do sklenic vrstvíme krém, kousky korpusu a omáčku. Vrstvení opakujeme, dokud nenaplníme sklenice. Dáme je na tři hodiny vychladit a můžeme podávat.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články