Višňová sklenice s kakaovým korpusem a likérovým krémem

2642
Sdílejte

3. Těsto pak rozetřeme na menší plech (33 x 22 cm), který jsme vystlali pečícím papírem a korpus upečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba asi 10 až 12 minut . Upečený korpus vyklopíme na mřížku, opatrně stáhneme papír a necháme úplně vychladnout.

4. Omáčka: vypeckované višně dáme do rendlíku spolu s cukrem a citrónovou šťávou, vše přivedeme k varu, povaříme na mírném plameni asi 10 minut, odstavíme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Necháme vychladnout.

5. Krém: mascarpone vyšleháme s cukrem vaječným likérem. Přilijeme dobře vychlazenou smetanu a vyšleháme do pevnějšího krému.

6. Vyskládání: do sklenic vrstvíme krém, kousky korpusu a omáčku. Vrstvení opakujeme, dokud nenaplníme sklenice. Dáme je na tři hodiny vychladit a můžeme podávat.

Kam dál?

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Další články