Letní těstovinový salát s tuňákem a zelenými fazolkami

6401
Sdílejte

Protože zelené fazolky jsou plné dobrých látek! Jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A, C a K, kyseliny listové a vlákniny. Zelené fazolové lusky mají nízký obsah kalorií (jeden hrnek jich má asi 31 kcal), takže jsou ideální potravinou, pokud si chcete udržet zdravou váhu. Jsou také prospěšné pro vaše srdce, zdraví kostí, růst svalů a pomáhají v boji proti depresi!

Abychom to shrnuli, tento těstovinový salát s tuňákem je skvělou lehkou, ale zároveň sytou letní večeří. Je zdravý, osvěžující a super chutný, zaručeně vám udělá radost!

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Celková doba: 40 minut

SUROVINY:

450 g zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
2 velké brambory, nakrájené na kostičky
225 g tříbarevných těstovin nebo jiných krátkých těstovin, které máte rádi
⅓ hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 stroužky česneku, jemně nasekané
⅓ hrnku olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
½ lžičky soli
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 hrnky rozpůlených cherry rajčat
½ šálku nasekané čerstvé bazalky
¼ šálku nasekané čerstvé plocholisté petrželky
250 g tuňáka z konzervy, okapaného (nebo tepelně zpracovaného)

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články