Letní těstovinový salát s tuňákem a zelenými fazolkami

7145
Sdílejte

Protože zelené fazolky jsou plné dobrých látek! Jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A, C a K, kyseliny listové a vlákniny. Zelené fazolové lusky mají nízký obsah kalorií (jeden hrnek jich má asi 31 kcal), takže jsou ideální potravinou, pokud si chcete udržet zdravou váhu. Jsou také prospěšné pro vaše srdce, zdraví kostí, růst svalů a pomáhají v boji proti depresi!

Abychom to shrnuli, tento těstovinový salát s tuňákem je skvělou lehkou, ale zároveň sytou letní večeří. Je zdravý, osvěžující a super chutný, zaručeně vám udělá radost!

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Celková doba: 40 minut

SUROVINY:

450 g zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
2 velké brambory, nakrájené na kostičky
225 g tříbarevných těstovin nebo jiných krátkých těstovin, které máte rádi
⅓ hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 stroužky česneku, jemně nasekané
⅓ hrnku olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
½ lžičky soli
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 hrnky rozpůlených cherry rajčat
½ šálku nasekané čerstvé bazalky
¼ šálku nasekané čerstvé plocholisté petrželky
250 g tuňáka z konzervy, okapaného (nebo tepelně zpracovaného)

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články