Letní těstovinový salát s tuňákem a zelenými fazolkami

7116
Sdílejte

Protože zelené fazolky jsou plné dobrých látek! Jsou vynikajícím zdrojem vitaminů A, C a K, kyseliny listové a vlákniny. Zelené fazolové lusky mají nízký obsah kalorií (jeden hrnek jich má asi 31 kcal), takže jsou ideální potravinou, pokud si chcete udržet zdravou váhu. Jsou také prospěšné pro vaše srdce, zdraví kostí, růst svalů a pomáhají v boji proti depresi!

Abychom to shrnuli, tento těstovinový salát s tuňákem je skvělou lehkou, ale zároveň sytou letní večeří. Je zdravý, osvěžující a super chutný, zaručeně vám udělá radost!

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Celková doba: 40 minut

SUROVINY:

450 g zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
2 velké brambory, nakrájené na kostičky
225 g tříbarevných těstovin nebo jiných krátkých těstovin, které máte rádi
⅓ hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 stroužky česneku, jemně nasekané
⅓ hrnku olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
½ lžičky soli
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 hrnky rozpůlených cherry rajčat
½ šálku nasekané čerstvé bazalky
¼ šálku nasekané čerstvé plocholisté petrželky
250 g tuňáka z konzervy, okapaného (nebo tepelně zpracovaného)

Kam dál?

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Další články