Tvarohový koláč v křehkém těstíčku s broskvemi: Lahůdka ke kávičce !

1031
Sdílejte

Postup:

1. Obdélníkovou dortovou formu o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečícím papírem. Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, prášek do pečiva, kakao, perníkový pepř, cukr. Vše spolu smíchejte. Přidejte na kostičky nakrájené studené máslo. Přísady rozdrťte na jemnou drobenku (prsty, mixérem). Přidejte vejce a spojte přísady do hladkého a jednotného těsta. Vytvořte kouli, kterou rozdělte na 2 části.

2. Jednu část těsta vložte do chladničky, druhou část nakrájejte na plátky a vyložte jimi dno formy, přičemž prsty vytvořte rovnoměrnou vrstvu. Popíchejte vidličkou. Troubu předehřejte na 180 °C.

3. Krém: Do mísy vložte asi 1/4 tvarohu, přidejte veškerý cukr a pudinkový prášek. Mixujte na středních otáčkách mixéru přibližně 2 – 3 minuty.
Přidejte zbytek tvarohu, vejce, vanilkový cukr a opět mixujte 1 minutu na vyšších otáčkách, dokud nebude krém hladký. Přilijte smetanu a míchejte, dokud se všechny přísady dobře nespojí.

4. Rozložte na dno, uhlaďte povrch a navrch poklaďte osušené a na plátky nakrájené broskve.

5. Odloženou část těsta nastrouháme na struhadle s velkými oky a vložíme do trouby. Pečte přibližně 45 minut. Potom jej vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

6. Posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme citrónovou polevou.

Přejeme dobrou chuť!😊👌😋

Kam dál?

Studený, tvarohový koláč s jahodami, ideální na léto! MŇÁM !

Prudce návykové Tiramisu jednohubky: Když je jednou ochutnáte, nebudete se jich moci dojíst !

Skvělé Balkánské řezy, kterým se těžko odolává !

Nejlepší recept na moravské koláče jaké jste kdy jedli: Těsto je vláčné a měkoučké jako obláček !

Rychlý a zdravý dezert: Roláda se strouhaným kokosem a čokoládou. BEZ PEČENÍ !

Další články