Jak na to, abyste letos při pečení vánočního cukroví nezbankrotovali? Letos se pečení prodraží, vidí to každý, kdo alespoň tu a tam mouku, máslo, ořechy a cukr kupuje. I cukroví se ale dá připravit relativně levně, jen je potřeba nad jeho skladbou i množstvím trochu popřemýšlet
Ingredience:
200 g strouhaného kokosu
5 bílků
1 čajová lžička citrónové šťávy
vanilka nebo vanilková esence
cukr podle chuti
Recept pokračuje na další straně
Postup:
Vyšleháme bílku spolu s citrónovou šťávou. Sníh pomalu utřeme s kokosem a vanilkovou esencí, přidáme cukr. Lžičkou vytvoříme malé kokosové pusinky. Poklademe je na pečící papír. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a pečeme 15 minut.
Přejeme dobrou chuť a příjemné pečení, a pokud se Vám tento super jednoduchý recept líbí, sdílejte jej i se svými přáteli a rodinou. :)❤️