POSTUP
1. Připravíme si krém: Mléko nalijeme do rendlíku se silným dnem a přidáme cukr.
2. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme ostrým nožem az každé poloviny stáhneme zrníčka hrotem nože. Lusk i zrníčka přidáme do rendlíku s mlékem a dáme ohřívat na mírný oheň.
3. Do misky si oddělíme žloutky, přidáme škrob a utřeme tuhou pastu. Ke žloutkové směsi přilijeme asi 1,5 dcl teplého mléka z rendlíku a dobře utřeme metlou.
4. Z rendlíku vytáhneme vanilkový lusk a následně přilijeme žloutkovou směs. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme zhruba 3 minuty, dokud pudink nezhoustne.
5. Krém dokončíme tak, že vychladlý pudink zašleháme ho do změklého másla.
6. Připravíme si odpalované těsto: Troubu předehřejeme na 200 °C.
7. V hrnci necháme vařit 250 ml vody s máslem a solí.
8. Mouku přisypeme najednou a mícháme, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce. Když se začne na dně hrnce dělat bílý povlak a těsto je ve tvaru koule, přesuneme ho do mísy a necháme vychladnout, tak aby bylo na dotek vlažné.