Excelentní trubičky s vanilkovým krémem. Recept od Francouzkých cukrářů

6323
Sdílejte

Vynikající krémové truhličky si zamilujete. Jsou plněné domácím pudinkovým krémem s pravou vanilkou a polité cukrovou polevou. Přesně tak, jak je navrhli francouzští cukráři.

Příprava 30 min Úprava 25 min Porce 12

500 ml plnotučné mléko
3 PL krystalový cukr
1 ks vanilkový lusk
3 ks žloutek
3 KL kukuřičný škrob
125 g změklé máslo

ODPALOVANÉ TĚSTO:

250 ml voda
50 g máslo
1/2 KL sůl
150 g hladká mouka
4 ks vejce
1/4 KL kypřicí prášek

CUKROVÁ POLEVA:

2 PL plnotučné mléko
4 PL moučkový cukr

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články