Lahodný krémový dort hotový za 30 minut: Vynikající dezert pro líné hospodyňky

4225
Sdílejte

8 g vanilkového cukru

Recept pokračuje na další straně

Na krém:

500 g šlehačkové smetany (pokud použijete neslazenou šlehačkovou smetanu, přidejte 150 – 200 g moučkového cukru)

8 g vanilkového cukru

250 g mascarpone nebo jemného tvarohu

Postup:
Jako první si připravíme těsto.

V misce si vyšleháme vejce do pěny, poté přidáme krystalový cukr.

Pokračujeme ve šlehání při vysokých otáčkách asi 8 – 10 minut.

Když vznikne objemná bělavá pěna, přimícháme prosetou mouku spolu s práškem do pečiva a šleháme při nízké rychlosti.

Takto získané těsto navrstvíme na plech vystlaný pečícím papírem.

Uhladíme a vložíme ho do předehřáté trouby.

Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 – 15 minut , poté provedeme test párátkem a pokud je těsto hotové, vyjmeme ho.

Opatrně těsto překlopíme, odstraníme pečící papír a necháme vychladnout.

Následně jej rozdělíme na 4 stejné části.

Nyní si připravíme sirup.

Kam dál?

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Další články