Vánoční VANILKOVÝ KRÉMEŠ s luxusním krémem: Vyčaruje největší pamlsek!

4744
Sdílejte

TĚSTO
1 balíček listového těsta
trochu cukru
trochu vody
KRÉM
500 ml mléka
vanilkové aroma podle chuti
3 žloutky
25 g moučkového cukru
10 g škrobu
50 g hladké mouky
100 g másla

Recept pokračuje na další straně

Takto budeme v receptu postupovat:

1. Listové těsto rozdělte na tři části a vyválejte ho tak, aby byly všechny tři pláty stejně velké. Před pečením každý plát pokropte vodou a posypte moučkovým cukrem. Plech si vyložíme pečícím papírem a poté pečete přibližně 15-20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

2. Na krém si zahřejte v hrnci 350 ml mléka a za stálého míchání v něm rozmíchejte žloutky a cukr. Když je směs zahřátá (nedosáhne trvalého varu), pomalu přidejte i zbývajících 150 ml mléka. Stále míchejte.

3. Přidejte do krému mouku, škrob a vanilkové aroma a uvařte hustý krém. Po uvaření krém odstavte a nechte mírně vychladnout, poté přimíchejte po kouscích máslo. Krém si rozdělte na dvě poloviny.

Kam dál?

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Rychlá večeře z cukety – jednoduchá a skvělá

Nejlepší domácí rajčatová omáčka na těstoviny, pizzu i maso

Oblíbený letní salát bez majonézy: Osvěží a zasytí-hotový za chvilku!

Další články