Vánoční VANILKOVÝ KRÉMEŠ s luxusním krémem: Vyčaruje největší pamlsek!

4673
Sdílejte

TĚSTO
1 balíček listového těsta
trochu cukru
trochu vody
KRÉM
500 ml mléka
vanilkové aroma podle chuti
3 žloutky
25 g moučkového cukru
10 g škrobu
50 g hladké mouky
100 g másla

Recept pokračuje na další straně

Takto budeme v receptu postupovat:

1. Listové těsto rozdělte na tři části a vyválejte ho tak, aby byly všechny tři pláty stejně velké. Před pečením každý plát pokropte vodou a posypte moučkovým cukrem. Plech si vyložíme pečícím papírem a poté pečete přibližně 15-20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

2. Na krém si zahřejte v hrnci 350 ml mléka a za stálého míchání v něm rozmíchejte žloutky a cukr. Když je směs zahřátá (nedosáhne trvalého varu), pomalu přidejte i zbývajících 150 ml mléka. Stále míchejte.

3. Přidejte do krému mouku, škrob a vanilkové aroma a uvařte hustý krém. Po uvaření krém odstavte a nechte mírně vychladnout, poté přimíchejte po kouscích máslo. Krém si rozdělte na dvě poloviny.

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články