TĚSTO
1 balíček listového těsta
trochu cukru
trochu vody
KRÉM
500 ml mléka
vanilkové aroma podle chuti
3 žloutky
25 g moučkového cukru
10 g škrobu
50 g hladké mouky
100 g másla
Recept pokračuje na další straně
Takto budeme v receptu postupovat:
1. Listové těsto rozdělte na tři části a vyválejte ho tak, aby byly všechny tři pláty stejně velké. Před pečením každý plát pokropte vodou a posypte moučkovým cukrem. Plech si vyložíme pečícím papírem a poté pečete přibližně 15-20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
2. Na krém si zahřejte v hrnci 350 ml mléka a za stálého míchání v něm rozmíchejte žloutky a cukr. Když je směs zahřátá (nedosáhne trvalého varu), pomalu přidejte i zbývajících 150 ml mléka. Stále míchejte.
3. Přidejte do krému mouku, škrob a vanilkové aroma a uvařte hustý krém. Po uvaření krém odstavte a nechte mírně vychladnout, poté přimíchejte po kouscích máslo. Krém si rozdělte na dvě poloviny.