DALŠÍ PANDEMIE ! Vědci varují, že ji může vyvolat zvíře X. Bude horší než černá smrt

4853
Sdílejte

Odborníci nově varují před smrtícím virem, který by mohl zapříčinit další, mnohem horší pandemii a zabít více než 75 milionů lidí.

Jelikož svět v současnosti bojuje proti pandemii covidu-19, vědci se snaží najít další potenciální rizika, která by mohla zapříčinit budoucí pandemii. Zvířata a viry, které v nich číhají, jsou jedním z hlavních takových faktorů.

Představitelé Světové zdravotnické organizace (WHO) varovali před hrozbou zoonotických chorob, když infekce přeskakují ze zvířat na lidi. WHO odhaduje, že kvůli zoonózám se každoročně vyskytne asi miliarda případů nemocí a miliony úmrtí. „Zdrojem může být v zásadě jakýkoli druh. Pravděpodobnost je vyšší u skupin, kde existuje více druhů než krysy a netopýři. Nakonec to závisí na přizpůsobivosti druhu,“ vysvětlil Josef Settele z Helmholtzova centra pro environmentální výzkum, spoluautor nové studie OSN o budoucích pandemiích.

Kam dál?

Hrůzný případ odhalili strážníci v zahradní chatce v Hluboké nad Vltavou na jihu Čech. Tři zanedbané děti 5, 7 a 8 let měly hlad a myly se v potoce

Další neštěstí u propasti Macocha : Dozorce věznice se zastřelil a skočil dolů

Jaký je současný život Ivy a Mariana Melišových po Výměně manželek. Věkový rozdíl 27 let není znát, rodina se rozrůstá

Neobvyklý případ bankovního podvodu : Žena byla zatčena poté, co se pokusila použít tělo svého zesnulého strýčka k získání bankovní půjčky

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Další články