DALŠÍ PANDEMIE ! Vědci varují, že ji může vyvolat zvíře X. Bude horší než černá smrt

4849
Sdílejte

Infektolog a hlavní lékař firmy Retroscreen Virology Anthony Lockett řekl deníku Sun Online, že netopýři by mohli být zdrojem budoucí pandemie. „Druhy, které by mohly přechovávat nemoc X, jsou netopýři a ptáci, protože mohou létat na velké vzdálenosti. Mohou být narušeny migrační vzorce netopýrů, což vede k šíření nemocí, jak tomu bylo v Austrálii před několika lety.” Lockett se však více obává škodlivého potenciálu ptáků. Podle něj, kdyby lidé momentálně nedodržovali společenský distanc, pravděpodobně by ještě letos vypukla epidemie ptačí chřipky. Další ohniska ptačí chřipky se objevila v Indii a Velké Británii.

Článek pokračuje na další straně

Předpokládá se, že množství nemocí se do organismu člověka dostane konzumací kontaminovaného masa, včetně COVID-19, eboly či SARS. Spisovatel věnující se životnímu prostředí John Vidal, který pracuje na knize odhalující souvislosti mezi přírodou a nemocemi, předpověděl, že svět bude čelit nové pandemii. Vzhledem k popularitě letecké dopravy a globálního obchodu může virus zasáhnout celý svět a nevědomky se rozšířit do více zemí prostřednictvím asymptomatických přenašečů. Podle Vidala by virus mohl za pár týdnů zabít desítky milionů lidí před uzavřením hranic. „Lidstvo změnilo svůj vztah k divokým i chovaným zvířatům, zničilo jejich stanoviště a shromáždilo je na jednu hromadu. Proces se tak zrychluje. Pokud nedokážeme akceptovat vážnost situace, tato současná pandemie může být pouze předchůdcem něčeho mnohem vážnějšího.

Kam dál?

Děláte to i vy? Dáváte dítěti v obchodě rohlík, nebo pití, aniž by bylo ještě zaplacené? Na to pozor dopouštíte se krádeže!

Je možné, že si Emiráty k záplavám přispěly samy. „Očkovaly“ oblaka

Obrovské neštěstí : Po pádu z okna zemřela maminka dvou malých dětí. Padající tělo nešťastné ženy vyděsilo sousedy

České domácnosti často strádají. Přesto mají majetek v průměru za čtyři miliony

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Další články