Kuřecí stehýnka se zeleninou na jednom plechu: Velmi chutný a lahodný oběd pro všední den!

1934
Sdílejte

Přikryjeme namočeným pečícím papírem, alobalem a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 200 °C asi na 35 minut.

Mezitím si očistíme brambory, nakrájíme je na měsíčky a vložíme do mísy spolu s očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkví. Osolíme, opepříme a vložíme spolu na vymazaný plech, kde obě suroviny promícháme a podlijeme vodou.

Brambory s mrkví přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.

Poslední cibuli si oloupeme, nakrájíme na půl kroužky a orestujeme na oleji, na kterém jsme si jemně opekli prolisovaný česnek.

Recept pokračuje na další straně

Po uplynutí 30 minut brambory s mrkví odkryjeme, přidáme orestovanou cibuli s česnekem a dopečeme ještě asi 10 minut.

Hotové jídlo servírujeme a můžeme posypat nasekanou natí nebo koprem.

Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD :

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články