Tento zábavný optický klam dokáže potrápit i skutečně bystrého člověka. Patříte mezi malé procento lidí, kteří ho zvládnou vyřešit?

3291
Sdílejte

Najděte na obrázku tvář
Na obrázku vidíte ženu, která odvádí býka do stáda. Vzala s sebou i svého syna, ale toho na první pohled asi neuvidíte a budete si myslet, že tam není. A přesně o tohle dnes půjde. Jak dlouho vám bude trvat, než na obrázku najdete skrytou tvář právě jejího syna? Někdo ji vidí hned, někomu to trvá pár minut a někdo ji neuvidí vůbec, ať se snaží sebevíc. V jaké skupině budete vy?

Tady je řešení
Pokud se vám povedlo tvář rychle najít, nezbývá nám nic jiného než vám pogratulovat. Pro ty, kterým se to nepodařilo, máme samozřejmě správnou odpověď. Když se na obrázek podíváte vzhůru nohama, můžete jasně vidět obličej muže na býčím těle. No nebylo to vlastně úplně jednoduché? Pokud jste tento test absolvovali s kamarádem, určitě jste viděli, že ne každý vidí optické klamy stejně.

Na internetu je spousta podobných obrázků, takže pokud vás tohle bavilo, není nic jednoduššího, než si najít jiné, možná i zajímavější obrázky. A otestovat můžete i svoje blízké.

Zdroj: VeryWellMind

Kam dál?

Jak funguje váš mozek ? Zákeřná optická iluze dokáže odhalit jak na tom jste. Zjistit byste to měli podle zvířete, které dokážete rozpoznat ve spleti černobílých vzorů

Test: Vyberte si jeden pár bot a zjistěte, čím jste výjimečná !

Ani vysokoškoláci nemohou na této fotografii najít vetřelce. Pouze 6 % našlo do 5 sekund odpověď

Logický úkol, který se na první pohled zdá snadný, ale není!

Rozhodněte se, který lapač snů se vám líbí nejvíce, abyste zjistili, co přinese budoucnost

Další články