5. Následně nalijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo, bílky, vše spolu vymícháme a následně vypracujeme nadýchané těsto.
6. Odložíme ho do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií.
Recept pokračuje na další straně
Necháme 1 hodinu kynout.
7. Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku, vyválíme na obdélník a navrstvíme rovnoměrně krém.
8. Srolujeme a potom nití nakrájíme na širší slimáky, které naskládáme vedle sebe na plech pokrytý pečícím papírem.
Necháme ještě 20 minut podkynout.
9. Nakonec provedeme přes střet každého šneka špejlí drážku a vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, které jsme smíchali s mlékem.
Recept pokračuje na další straně
10. Pečeme 30 – 35 minut v předehřáté troubě při 180 ° C.
11. Hotovo.
Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
Video návod: