Toto už není jen obyčejné sladké pečivo, ale skutečný dezert: Nadýchaní šneci z kynutého těsta, plněné delikátním krémem !

8822
Sdílejte

5. Následně nalijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo, bílky, vše spolu vymícháme a následně vypracujeme nadýchané těsto.

6. Odložíme ho do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií.

Recept pokračuje na další straně

Necháme 1 hodinu kynout.

7. Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku, vyválíme na obdélník a navrstvíme rovnoměrně krém.

8. Srolujeme a potom nití nakrájíme na širší slimáky, které naskládáme vedle sebe na plech pokrytý pečícím papírem.

Necháme ještě 20 minut podkynout.

9. Nakonec provedeme přes střet každého šneka špejlí drážku a vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, které jsme smíchali s mlékem.

Recept pokračuje na další straně

10. Pečeme 30 – 35 minut v předehřáté troubě při 180 ° C.
11. Hotovo.

Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

Kam dál?

Nejlepší tvarohový koláč s pudinkem – jednoduchý recept, který zvládne každý a chutná fantasticky!

Křupavé bramborové placky se šunkou a sýrem – bez mouky a vajec, hotové za 15 minut!

Zapomeňte na klasiku: Tyto cuketové karbanátky vás ohromí!

Těstoviny s kuřecím masem a parmazánem – hotové za 20 minut a tu omáčku ti budou všichni závidět!

Pekelně dobrý salát z chilli a cibule – bez chemie, ale s chutí, na kterou se nezapomíná!

Další články