Toto už není jen obyčejné sladké pečivo, ale skutečný dezert: Nadýchaní šneci z kynutého těsta, plněné delikátním krémem !

8472
Sdílejte

5. Následně nalijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo, bílky, vše spolu vymícháme a následně vypracujeme nadýchané těsto.

6. Odložíme ho do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií.

Recept pokračuje na další straně

Necháme 1 hodinu kynout.

7. Vykynuté těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku, vyválíme na obdélník a navrstvíme rovnoměrně krém.

8. Srolujeme a potom nití nakrájíme na širší slimáky, které naskládáme vedle sebe na plech pokrytý pečícím papírem.

Necháme ještě 20 minut podkynout.

9. Nakonec provedeme přes střet každého šneka špejlí drážku a vrch potřeme rozšlehaným žloutkem, které jsme smíchali s mlékem.

Recept pokračuje na další straně

10. Pečeme 30 – 35 minut v předehřáté troubě při 180 ° C.
11. Hotovo.

Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

Video návod:

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články