Tento geniální CHLÉB bez droždí a sody je jednoduchý na přípravu a měkoučký vydrží i týden : Ani minutu nekyne !

10541
Sdílejte

Vytvarujeme kulatý bochník a položíme ho na plech potřený máslem.

Recept pokračuje na další straně

Potřeme ho mlékem a poprášíme celozrnnou moukou.

Na bochníku uděláme asi 2 cm hluboké zářezy ve tvaru písmene X (není to ale povinné).

Pečeme v troubě rozehřáté na 220 ° C 15 min., Pak snížíme teplotu na 180 ° C a pečeme dalších přibližně 25 min.

Chlebíček pečeme do zlatova, dokud po poklepání na spodek nevydává bochník dutý zvuk .

Necháme vychladnout na mřížce.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články