6 TOP salátů z dob socialismu, na které jsme chodili každý den: Je to 30 let, ale na tu chuť se nezapomíná!

51083
Sdílejte

Tyto saláty si budete pamatovat ze svého mládí. Jsou fantastické i po tolika letech.

Salát Rumcajz

Potřebujeme:
2 lžičky kr. cukru

2 ks cibule

1 lžička sójové omáčky

pepř

2 lžičky oleje

2 lžíce majonézy

4 ks sterilizovaných okurek

20 dkg měkkého salámu

sůl

2 lžičky plnotučné hořčice

1 lžičku worcesterské omáčky

Postup: Nachystáme si dresink. V malém hrnci smícháme olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcesterskou omáčku. Na mírném ohni mícháme tak, aby vznikla jednotná směs – zálivka na salát. Směs se však nesmí vařit, poté složíme z plamene a necháme vychladnout.

Potom si nakrájíme salám a okurku na proužky a cibuli na kostičky. Vše dáme do misky a přidáme vychladlý dresink a 2 lžíce majonézy. Nakonec salát Rumcajs dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem. Ještě lepší je uležel do druhého dne.

Svačinový salát

Potřebujeme:
300 g salám měkký

2 PL omáčka worcesterská

1 PL ocet

3 PL kečup

1 ks kukuřice v konzervě

2 ks vejce uvařená na tvrdo

2 GB oleje

3-4 ks okurky sladkokyselé

2 ks menší cibule

250 g omáčka tatarská omáčka

Postup: Salám, vajíčka, okurky, cibuli nakrájíme tak jak máme v salátech rádi, přidáme kukuřici. Ve druhé misce smícháme všechny pochutiny. Salát na svačinu – obrázek 1 2 Vše spolu smícháme a odložil do chladničky odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pařížský Salát podle ČSN

Potřebujeme:
400 g pařížského salámu nakrájeného na nudličky

180 g sterilizovaných okurek nakrájených nadrobno

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články