Předpověď vědce Jaroslava Flegra jak to bude dál s koronavirem. Kdy sundáme navždy roušky

10052
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Nadcházející vlna bude horší. I když zdravotní péče neskolabuje, vyžádá si nejméně o třetinu více obětí, tj. Dalších 30 000. Zároveň odhaduji pravděpodobnost kolapsu zdravotní péče na 80 procent. V takovém případě se počet obětí zimní vlny snadno zdvojnásobí. Lidé samozřejmě zemřou i po ústupu zimní vlny, i když se nám zázračně podaří očkovat zranitelné skupiny v domovech pro seniory. Ochrana seniorů mimo tyto domovy a lidí před jinými zranitelnými skupinami – srdečními, obézními, diabetiky, lidmi s plicními chorobami, poruchami imunity, rakovinou atd. – je zvolenou očkovací strategií „proč stavět očkovací zařízení, stále máme málo vakcín Proč zkusit pořídit více vakcín, stále je nemůžeme spravovat a my ušetříme? “je spíše oblast snů. Konečný účet se tak může do léta vyšplhat na 100 000 mrtvých.

V důsledku chyb, nebo, jak je stále více zřejmé, cynického (a chybného) výpočtu některých členů vlády (nepřijmeme nepopulární opatření a přesto se zbavíme ekonomicky neproduktivních lidí a nemocných, ušetříme), takže snad každá stá populace zemře do léta česky. Je velmi pravděpodobné, že v globálním měřítku budeme „Best in covid“, a to navzdory skutečnosti, že díky kvalitě zdravotní péče a nadměrné kapacitě nemocnic jsme měli být na přesně opačném konci stupnice. Devadesát procent úmrtí bude způsobeno vládou a úřady (a konkrétními jednotlivci) spadajícími pod ministerstvo zdravotnictví.

Článek pokračuje na další straně

Ekonomický dopad blokování v lednu a únoru (částečně spontánní) bude katastrofální. Pravděpodobně však budou dlouhodobé dopady zhoršujícího se zdraví velké části české populace ještě horší. Trvalé zdravotní důsledky se mohou do určité míry projevit až u třetiny těch, kteří trpěli a budou mít covid, dokonce i u mnoha lidí, kteří trpí bez příznaků. Výsledkem bude, že se nemocnost české populace po celá desetiletí zvýší a sníží se průměrná délka života (přinejmenším ve srovnání se zbytkem světa, kde se průměrná délka života zvýší díky pokroku vědy a medicíny). Zároveň výdaje na zdravotní péči po mnoho let neúnavně sníží náš zadlužený rozpočet.

Světlo na konci tunelu? Evropská unie nás nakonec ve vlastním zájmu (pravděpodobně prostřednictvím účelových dotací) donutí změnit laxní a alibistický přístup k očkování a politice cukru a bičů, aby nás nakopla do kolektivní imunity. Podle mého názoru to bude do konce roku 2021. Ve většině okolních zemí bude řízení epidemie a zejména změny, které epidemie přinese společnosti, obrovským způsobem nakopnout ekonomiku a spustit masivní ekonomický růst (pravděpodobně ne v Evropě v roce 2021). V zemích jihovýchodní Asie, které díky strategii „zastavení šíření viru a ochrany našich zranitelných bez ohledu na to, co to stojí“, zvládly epidemii jasně, růst začne ještě rychleji. To nepřímo pomůže také naší ekonomice.

Kam dál?

Česko přispívá na sbírku rodině navigátorky rallye Krejčíkové. Rodina věnovala většinu svých financí na závodění a nemají peníze ani na pohřeb

Princezna Kate oslavila narozeniny svého syna Louise. Nejspíš i letos neopomenula svou tradici a upekla synovi narozeninový dort

Když své jméno očistí, může se do politiky vrátit, slibovala Pekarová Adamová. Teď se od kamaráda Feriho distancovala

Velké překvapení připravila pro své fanoušky herečka Veronika Žilková (62). Změnila jsem si jméno!

Lidé mají jasno o rozchodu Andreje Babiše : Monika randí se zahradníkem

Další články