Předpověď vědce Jaroslava Flegra jak to bude dál s koronavirem. Kdy sundáme navždy roušky

10047
Sdílejte

Článek pokračuje na další straně

Je zajímavou otázkou, jaké politické změny přijdou. Je možné, že v mnoha zemích dojde k určitému posunu v zaměření od hájení zájmů jednotlivce k hájení zájmů společnosti. V mnoha zemích se lidé mohou setkat s tím, že o budoucnosti země (zadluženost státního rozpočtu a zadluženost lidstva vypleněním planety) by neměly rozhodovat přímo ani nepřímo lidé, jejichž osobní vyhlídky jsou počítány v jednotkách nebo alespoň nižší desetiletí, ale spíše lidmi, kterým pak budou žít. Očekával bych, že volební právo se posune k mnohem mladším platovým třídám.

Kromě obrovského státního dluhu a dluhu na zdraví obyvatel se konečně poučíme o jedné velmi cenné lekci z epidemie (pokud ne my, pak lidé v okolních zemích, kteří budou hodnotit situaci v naší zemi a pravděpodobně v Spojené státy americké). V mírových dobách nejsou morální kvality vůdců národa tak důležité a stát s velmi pochybnými morálními vlastnostmi může stát na nějakou dobu ovládnout. V dobách krize však morální kvalita lidí na vedoucích pozicích přímo či nepřímo určuje život a smrt stovek tisíc lidí.

Varování spotřebitele: Výše ​​uvedené závěry nejsou názorem institucí, ve kterých formálně či neformálně působím. Jsou výlučně osobní a já s nimi rozhodně nesouhlasím! Milosrdná povaha, udělej mě prosím špatně.

Jaroslav Flegr (* 12. března 1958 v Praze) je český vědec a vysokoškolský pedagog, který se ve svém výzkumu zaměřuje na biologickou evoluci, zejména v oblastech etologie, parazitologie a evoluční psychologie.

Kam dál?

Andrej Babiš oznámil rozchod s Monikou: „Naše cesty se rozdělují, láska k dětem zůstává“

Agáta Hanychová prozradila další zajímavé detaily o svém majetku. Je z ní opravdu bohatá holka řekl….

Malý Matyas (2) má závažné genetické onemocnění Rettův syndrom. Necítí bolest, rodiče prosí veřejnost o pomoc

Sázka na šéfa Primě nevyšla : Pohlreichovo grilování se ukázalo jako propadák!

Agáta Hanychová přiznala, že myslí i na svoji smrt a prozradila, že si nechala sepsat poslední závěť : Dům a peníze chce odkázat…

Další články