postup:
Do větší mísy si prosejeme mouku s cukrem a mletými mandlemi. Přidáme změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké těsto. To si pak zabalíme do mikrotenového sáčku a odložíme do chladničky.
Mezitím si připravíme kovové válečky na přípravu trubiček. Těsto si překrojíme na dvě části a vyválíme přes potravinářskou fólii. Těsto si nařežeme na stejné pásy podle šířky válečků. Pak je nařízneme příčně, aby nám vznikly rovnoměrné kousky, které následně natočíme na jednotlivé válečky a ukládáme vedle sebe na plech pokrytý pečícím papírem.
Pečeme v rozehřáté troubě na 170 ° C asi 10 – 12 minut nebo do zlatova. Necháme je vychladnout a potom válečky opatrně odstraníme. Těsto je po upečení dostatečné pevné a když jste si po okrajem nechali dost místa, měli by jít snadno dolů. Takto upečené trubičky můžete klidně i skladovat v mrazničce a naplnit je později.
Recept pokračuje na další straně
Nyní si připravíme pařížskou šlehačku. Do kovové misky si nalámeme čokoládu, zalijeme ji horkou šlehačkovou smetanou, kterou jsme si zahřáli v hrnci a metličkou dobře rozmícháme, dokud se obě suroviny nespojí a nevznikne kompaktní hmota. Potom odložíme do lednice do druhého dne.
Připravíme si čokoládovou polevu, oblejeme ní každou trubičku a necháme ztuhnout. Mezitím si vybereme z chladničky pařížskou šlehačku a krátce vyšleháme. Pomocí zdobícího sáčku si trubičky naplňte pařížskou šlehačkou a nechte odležet v lednici minimálně 24 hodin aby změkly. Můžete podávat. Trubičky vydrží čerstvé maximálně 5 dní. Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD :