Ty nejjemnější rohlíčky z kefíru: Těsto je tak jemné, že neztvrdne několik dní !

19647
Sdílejte

hustý džem nebo povidla – na plnění,

sezam – na posypání

žloutek a mléko na potření

Recept pokračuje na další straně

postup:

Do teplého kefíru přidáme droždí, cukr a rozmícháme.

Přidáme vejce, máslo a rozmícháme.

V samostatné misce smícháme všechny sypké přísady (mouku prosejeme) a přidáme do směsi.

Mícháme nejdříve metličkou a pak přendáme na pomoučený vál a mícháme rukama jednotné těsto.

Přendáme do vymazané misky, přikryjeme fólií, utěrkou a necháme kynout i 1,5 hodiny.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články