Ty nejjemnější rohlíčky z kefíru: Těsto je tak jemné, že neztvrdne několik dní !

22299
Sdílejte

hustý džem nebo povidla – na plnění,

sezam – na posypání

žloutek a mléko na potření

Recept pokračuje na další straně

postup:

Do teplého kefíru přidáme droždí, cukr a rozmícháme.

Přidáme vejce, máslo a rozmícháme.

V samostatné misce smícháme všechny sypké přísady (mouku prosejeme) a přidáme do směsi.

Mícháme nejdříve metličkou a pak přendáme na pomoučený vál a mícháme rukama jednotné těsto.

Přendáme do vymazané misky, přikryjeme fólií, utěrkou a necháme kynout i 1,5 hodiny.

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články