Zákusek kavalír – kokos, džem, čokoláda: 40 minut v troubě a je na stole, nejlepší dezert pod sluncem!

7281
Sdílejte

Papír z těsta stáhneme pryč a dlaněmi jemně těsto přitlačíme. Papír odložíme na další použití, protože posloužil pouze jako pomůcka k usnadnění přenosu těsta.

Toto druhé těsto rovněž potřeme marmeládou.

Posypeme zbytkem kokosu.

Třetí těsto položíme na kokos stejným způsobem, jako výše. Dlaněmi znovu zlehka přitlačíme a plech zakryjeme čistou utěrkou.

Necháme ještě asi půl hodinu podkynout. Propícháme vidličkou nebo malým nožíkem na více místech. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 40 minut, dokud nezezlátne.

Upečený koláč necháme pořádně vychladnout a polijeme polevou. Na tmavou polevu uděláme ještě vzory z rozpuštěné bílé čokolády.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

 

VIDEO POSTUP : 

Kam dál?

Lehký dort Jaffa: Je ideální i pro děti, protože obsahuje spoustu vymačkané pomerančové šťávy

Úžasný vrstvený salát: Zkusila jsem ho jednou a od nynějška ho dělám na každou oslavu!

Moka roláda. Tento elegantní a lahodný dezert je ideální pro všechny milovníky kávy

Neuvěřitelně chutné čokoládovo-tvarohové muffiny

Tři saláty z červené řepy, které si můžete vychutnat po celý rok

Další články