Zákusek kavalír – kokos, džem, čokoláda: 40 minut v troubě a je na stole, nejlepší dezert pod sluncem!

6608
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve připravíme těsto. Do vlažného mléka dáme cukr a droždí – připravíme kvásek.

Na desku prosejeme mouku, uděláme v ní důlek , přidáme nastrouhané máslo (z ledničky) přidáme vejce, špetku soli a přiléváme kvásek.

Zpracujeme těsto a necháme ho asi půl hodiny podkynout zakryté miskou.

Vezmeme si velký plech a změříme vnitřní okraje (zde byl použit plech o rozměrech 38 × 38).

Připravíme si pečící papír a pravítkem naznačíme čtverec nebo obdélník tak, aby byl na každé straně menší asi o 4 cm.

Takto připravíme tři papíry a všechny tři těsta na papírech rozválíme.

Co přečnívá, odřízneme a doplníme tam, kde chybí. Válečkem se vše urovná .

Na plech položíme jeden papír s těstem, natřeme povidly nebo domácím džemem. Netřeba mnoho, stačí jemná vrstva.

Na džem nasypeme polovinu kokos.

Rozvrstvíme rovnoměrně po celé ploše až ke krajům.

Recept pokračuje na další straně

Vezmeme druhý papír, na kterém je těsto, otočíme ho naopak a těstem dolů položíme na kokos.

Kam dál?

Vánoční pečení: Lahodné išlerky, které nesmějí chybět ani u vás doma!

5 druhů Vánočního cukroví z jedné směsi! Pochutná si opravdu každý a za pár minut máte napečené na celé svátky

Domácí FERRERO kuličky! Jednoduchá dobrota na každý vánoční stůl…

Jak si vyrobit domácí máslo ? Chuť je božská : stačí 1 ingredience a 15 minut

Nejlepší recept na FALEŠNÉ DOMÁCÍ TIRAMISU: Když ho jednou vyzkoušíte, už ho jinak dělat nebudete!

Další články