Zákusek kavalír – kokos, džem, čokoláda: 40 minut v troubě a je na stole, nejlepší dezert pod sluncem!

7404
Sdílejte

Recept pokračuje na další straně

postup:

Nejprve připravíme těsto. Do vlažného mléka dáme cukr a droždí – připravíme kvásek.

Na desku prosejeme mouku, uděláme v ní důlek , přidáme nastrouhané máslo (z ledničky) přidáme vejce, špetku soli a přiléváme kvásek.

Zpracujeme těsto a necháme ho asi půl hodiny podkynout zakryté miskou.

Vezmeme si velký plech a změříme vnitřní okraje (zde byl použit plech o rozměrech 38 × 38).

Připravíme si pečící papír a pravítkem naznačíme čtverec nebo obdélník tak, aby byl na každé straně menší asi o 4 cm.

Takto připravíme tři papíry a všechny tři těsta na papírech rozválíme.

Co přečnívá, odřízneme a doplníme tam, kde chybí. Válečkem se vše urovná .

Na plech položíme jeden papír s těstem, natřeme povidly nebo domácím džemem. Netřeba mnoho, stačí jemná vrstva.

Na džem nasypeme polovinu kokos.

Rozvrstvíme rovnoměrně po celé ploše až ke krajům.

Recept pokračuje na další straně

Vezmeme druhý papír, na kterém je těsto, otočíme ho naopak a těstem dolů položíme na kokos.

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články