Originální recept z mletého masa, který bude milovat celá rodina: Zapomeňte na klasické karbanátky a vyzkoušejte tuto smaženou roládu v těstíčku – je to delikatesa!

18642
Sdílejte

250 ml mléka

2 vejce

10 PL hladké mouky

sůl, pepř podle chuti

Recept pokračuje na další straně

postup:

Do mísy si vložíme mleté maso. Oloupeme si cibuli, nastrouháme ji na jemném struhadle a přidáme k masu. Do mísy rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře rukou promícháme. Pracovní desku si pokryjeme potravinářskou fólií, naneseme na ni maso a vyformujeme do obdélníkové placky. Na tu si na hrubém struhadle nastrouháme sýr a stočíme do rolády. Zabalíme ji do potravinářské fólie a odložíme do mrazničky na 3 – 4 hodiny. 

Těstíčko si připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl a dobře metličkou vymícháme. Přidáme mouku a vypracujeme řidší těsto. Vybereme si z mrazničky roládu, odstraníme fólii a nakrájíme ji na silnější plátky (asi 1 cm široké).

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články