Toto je lepší než griliášky: 15-minutové oplatkové řezy bez pečení, vypadají i chutnají úžasně !

24712
Sdílejte

70 g mletých vlašských ořechů

150 g mletých sušenek

1 PL rumové esence

Na ozdobu (volitelné):

50 g bílé čokolády

50 g tmavé čokolády

6 PL smetany na šlehání

Recept pokračuje na další straně

Postup:

Oplatky potřeme džemem a naskládáme na ně sušenky.

Do hrnce si nalijeme 100 ml vody a přidáme 100 g cukru .

Kam dál?

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Cuketové sendviče se šunkou a sýrem: Rychlá a snadná večeře z grilu i topinkovače!

Další články