Dáme na sporák a za stálého míchání vaříme dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak přidáme máslo, čokoládu a kakao.
Mícháme dokud se všechny suroviny nespojí. Nakonec přidáme ještě mleté ořechy , mleté sušenky a rumovou esenci.
Tuto hmotu navrstvíme na sušenky a pak ji opět přikryjeme vrstvou sušenek. Přiklopíme oplatkou s džemem, která tvoří poslední vrstvu řezů.
Řezy zatížíme vhodným závažím (například tácem, na kterou umístíme 2 krabice mléka) a odložíme do lednice na 2 – 3 hodiny.
Recept pokračuje na další straně
Mezitím si připravíme polevu na ozdobení.
Do hrnce si dáme nalámanou bílou čokoládu, přidáme smetanu a za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Potom jí natřeme povrch řezů.
Stejně necháme se šlehačkovou smetanou rozpustit i tmavou čokoládu , kterou pak ozdobíme povrch řezů.
Odkrojíme okraj, nakrájíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!