Toto je lepší než griliášky: 15-minutové oplatkové řezy bez pečení, vypadají i chutnají úžasně !

15218
Sdílejte

Dáme na sporák a za stálého míchání vaříme dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak přidáme máslo, čokoládu a kakao.

Mícháme dokud se všechny suroviny nespojí. Nakonec přidáme ještě mleté ořechy , mleté sušenky a rumovou esenci.

Tuto hmotu navrstvíme na sušenky a pak ji opět přikryjeme vrstvou sušenek. Přiklopíme oplatkou s džemem, která tvoří poslední vrstvu řezů.

Řezy zatížíme vhodným závažím (například tácem, na kterou umístíme 2 krabice mléka) a odložíme do lednice na 2 – 3 hodiny.

Recept pokračuje na další straně

Mezitím si připravíme polevu na ozdobení.

Do hrnce si dáme nalámanou bílou čokoládu, přidáme smetanu a za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Potom jí natřeme povrch řezů.

Stejně necháme se šlehačkovou smetanou rozpustit i tmavou čokoládu , kterou pak ozdobíme povrch řezů.

Odkrojíme okraj, nakrájíme a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!

 

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články