Koblížky jemné jako pavučinka – bez smažení, do těsta dejte tvaroh a v troubě se krásně nafouknou !

24043
Sdílejte

Postup:

Do misky nasypte mouku, přidejte vejce, máslo nakrájené na malé kousky, cukr, pomerančovou kůru a ricottu (nebo pomazánkové máslo).

V teplém mléce rozpustíme droždí spolu s lžičkou cukru, počkejte asi 15 minut a přidejte ho k ostatním složkám. Prohněťte jednotné těsto.

Nechte těsto kynout na teplém místě v misce pod utěrkou. Já ho nechávám kynout déle, těsto je potom opravdu nadýchané.

Recept pokračuje na další straně

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články