Fantastický koláč z listového těsta s pomerančovým krémem: Lahodný dezert, kterému nikdo neodolá!

14212
Sdílejte

50 g másla

1 lžičku vanilkového cukru

15 g rozpuštěného másla na vymazání plechu

moučkový cukr na dekoraci

plech s rozměrem 18 x 26 cm

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Připravte si krém: 2/3 mléka a pomerančového džusu nalijte do hrnce. Přidejte škrob, mouku, cukr a vejce. Vymíchejte dohladka.

2. Přidejte zbylé mléko a opět promíchejte.

3. Hrnec dejte na sporák na mírný ohřev a za stálého míchání uvaříme hustý krém.

4. Odstavte ho z ohně, přidejte vanilkový cukr a změklé máslo. Dobře promíchejte.

5. Krém nechte vychladnout a mezitím si na pomoučeném vále vyválíme listové těsto, případně použijte už vyválené.

Kam dál?

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Výborné, kynuté buchty jako od babičky: Vaše děti je budou zbožňovat!

Nejchutnější tvarohové koláčky s ostružinami, jaké jsem kdy jedl!

Balkánská zeleninová pasta. Jednoduchá na přípravu, posílí žíly a pročistí játra!

Další články