Fantastický koláč z listového těsta s pomerančovým krémem: Lahodný dezert, kterému nikdo neodolá!

13758
Sdílejte

50 g másla

1 lžičku vanilkového cukru

15 g rozpuštěného másla na vymazání plechu

moučkový cukr na dekoraci

plech s rozměrem 18 x 26 cm

Recept pokračuje na další straně

Postup:

1. Připravte si krém: 2/3 mléka a pomerančového džusu nalijte do hrnce. Přidejte škrob, mouku, cukr a vejce. Vymíchejte dohladka.

2. Přidejte zbylé mléko a opět promíchejte.

3. Hrnec dejte na sporák na mírný ohřev a za stálého míchání uvaříme hustý krém.

4. Odstavte ho z ohně, přidejte vanilkový cukr a změklé máslo. Dobře promíchejte.

5. Krém nechte vychladnout a mezitím si na pomoučeném vále vyválíme listové těsto, případně použijte už vyválené.

Kam dál?

Francouzský krémeš z listového těsta! LEHKÁ PŘÍPRAVA a lahodná chuť!

Tento salát dělám vždy na svátky. Je to rychlé, krásně to vypadá a chutná úžasně!

Neodolatelné, domácí buchty plněné marmeládou: Tradiční chuť, která pohladí duši i žaludek!

Stačí jen 15 minut a svařák bez alkoholu je hotový. Skvělá varianta pro těhotné či abstinenty

Vánoční dezert za 10 minut! BEZ PEČENÍ!

Další články