Domácí hrnkové koblihy s povidly: Těsto jemné jako obláček a z jedné várky se nají celá rodina!

14729
Sdílejte


Těsto na pomoučeném vále ještě vyformujeme do tvaru bochníku a vložíme do misky, přikryjeme a necháme podkynout.

Těsto přendáme na pomoučený pracovní desku a rozválíme na tenko.

Z těsta vykrojíme plné kruhy. Z poloviny kruhů vykrojíme střed.

Plné kruhy potřeme vodou a potom na ně položíme kruhy s vykrojeným středem.

Recept pokračuje na další straně

Takto přichystané koblihy necháme pod utěrkou ještě podkynout.

Na pánvi rozpálíme olej a smažíme koblihy dozlatova.

Necháme okapat a pak obalíme v cukru.

Plníme povidly smíchaným s rozpuštěnou čokoládou.

Video postup:

 

Kam dál?

Fantastický noční kuskusový salát – svěží, šťavnatý a plný chutí!

Nepečené vánoční kuličky – „zerbo“ a makové s marcipánem

Plněné ořechové perníčky s marmeládou a čokoládovou polevou

Benátský zákusek – jemný dezert s čokoládou, rumem, medem a višněmi!

Tradiční poklad z Moravy : Valašské frgále s hruškovou, makovou a tvarohovou náplní

Další články