Domácí hrnkové koblihy s povidly: Těsto jemné jako obláček a z jedné várky se nají celá rodina!

14357
Sdílejte


Těsto na pomoučeném vále ještě vyformujeme do tvaru bochníku a vložíme do misky, přikryjeme a necháme podkynout.

Těsto přendáme na pomoučený pracovní desku a rozválíme na tenko.

Z těsta vykrojíme plné kruhy. Z poloviny kruhů vykrojíme střed.

Plné kruhy potřeme vodou a potom na ně položíme kruhy s vykrojeným středem.

Recept pokračuje na další straně

Takto přichystané koblihy necháme pod utěrkou ještě podkynout.

Na pánvi rozpálíme olej a smažíme koblihy dozlatova.

Necháme okapat a pak obalíme v cukru.

Plníme povidly smíchaným s rozpuštěnou čokoládou.

Video postup:

 

Kam dál?

Hrnkový koláč SE TŘEMI KRÉMY – neskutečná pochoutka, která se vám rozplyne na jazyku!

Křupavé ořechově-jablečné taštičky se skořicí a medem

Tradiční jablečník jako od babičky: Se šťavnatou nádivkou, křupavou drobenkou a vůní skořice!

Jahodový Stracciatella dezert

Lahodný a jednoduchý tvarohový koláč s malinami a želé – bez pečení

Další články