Domácí hrnkové koblihy s povidly: Těsto jemné jako obláček a z jedné várky se nají celá rodina!

14295
Sdílejte


Těsto na pomoučeném vále ještě vyformujeme do tvaru bochníku a vložíme do misky, přikryjeme a necháme podkynout.

Těsto přendáme na pomoučený pracovní desku a rozválíme na tenko.

Z těsta vykrojíme plné kruhy. Z poloviny kruhů vykrojíme střed.

Plné kruhy potřeme vodou a potom na ně položíme kruhy s vykrojeným středem.

Recept pokračuje na další straně

Takto přichystané koblihy necháme pod utěrkou ještě podkynout.

Na pánvi rozpálíme olej a smažíme koblihy dozlatova.

Necháme okapat a pak obalíme v cukru.

Plníme povidly smíchaným s rozpuštěnou čokoládou.

Video postup:

 

Kam dál?

Kávové pokušení s mascarpone: Kuličky, které zmizí ze stolu rychlostí blesku!

Jarní jahodový koláč: Roztaje v ústech, hotový za půl hodiny

Vynikající Velikonoční bábovka s povidly

Výborné pečivo nasladko vám zpříjemní rána

Dýňovo-cuketové placky jsou ještě lepší než bramborové. Zlatavé, křupavé a chutné!

Další články